Nuudlisupp hädalisteleFoto: Nigella Express
Lõunasöögi retseptid
29. märts 2009, 11:30

Nuudlisupp hädalistele

Nuudlisupp ja juhiste jagamine ei sobi tegelikult üldse kokku. Kui mu süda ihkab nuudlisuppi, ei ole mul vähimatki soovi hakata kaaluma ja mõõtma. Panen lihtsalt mingisuguse puljongi keema ja viskan sisse külmkapis konutavad köögiviljad ja kõige hingekosutavamad nuudlid, mida leida on. Lisada võib ka muid asju, nagu näiteks kanafileeribasid või lõpupoole värske tuunikala või lõhe tükke, aga ma ise eelistan tavaliselt lihtsalt köögiviljapuljongit ja nuudleid. Kindlasti väga vajalik valguannus ei paku mulle hetkel huvi. Ma siiski pakun välja ühe võimaluse selle supi tegemiseks – ära klammerdu selle külge, aga kasuta julgelt, kui sellest on abi.

Kogus: kahele

Koostisosad
175 g udon-nuudlid
7.5 dl kana-, köögivilja- või dashi-puljong
1 tl pruun suhkur
1 tk Tähtaniis
1 tl hakitud ingver
2 sl sojakaste
175 ml idandid
175 ml suhkruherned
175 ml Šiitake seened
2 kimpu peeneks hakitud noor paksoi ehk Hiina lehtnaeris
2 sl Värskeid hakitud koriandrilehti

Valmistamine
Keeda nuudlid vastavalt pakendil toodud juhendile ja samal ajal kui vesi keeb, pane eraldi kastrulisse puljong, pruun suhkur, tähtaniis, ingver ja sojakaste. (Kui nuudlid on keenud, nõruta need ja tõsta kohe kahte kaussi.)Kui maitsestatud puljong tõuseb keema, lisa köögiviljad ja keeda neid veidi vähem kui 2 minutit.Kalla puljong kaussidesse keedetud ja nõrutatud nuudlitele ning puista peale hakitud koriandrilehed.