Vanaema loomaliharullidFoto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
14. detsember 2010, 13:51

Vanaema veiseliharullid

Liharullid olid vanaema lemmikuks pühadelaual – ükskõik, kas tegu oli pulmade, sünnipäevade või muude peresündmustega.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g pehme veise- või vasikaliha (võib ka metsloomaliha)
150 g Peekon
2 tk Porgand
õli praadimiseks
1 l lihapuljong
1 tk väike sibul
1 küüs Küüslauk
1 sl jahu
0.5 klaasi Vesi või rõõsk koor
maitseroheline, sool, pipar

Valmistamine
Puhastada liha kelmetest ja lõigata ristikiudu kaheksaks tükiks. Vasardada mõlemalt poolt õhukeseks, eriti üks äär. Maitsestada soola ja/või pipraga. Peekon ja porgandid lõigata lihaviilulaiusteks 0,5–1 cm paksusteks ribadeks. Asetada üks porgandi- ja kaks peekoniriba igale lihatükile; rullida kokku, nii et õhuke külg jääb peale. Siluda kinni. Vajadusel kinnitadakokteilitiku või niidiga. Saab ka ilma, aga siis tuleb praadimist kindlasti alustada kinnituse küljest. Pruunistada liharullid kuumal pannil igalt poolt ja laduda potti soovitatavalt ühe kihina. Valada peale lihapuljong, nii et see ulatuks veidi üle rullide. Kuumutada, riisuda vaht ning lisada terve kooritud sibul ja küüslauguküüs. Hautada, kuni liha on pehme. Vajadusel lisada soola. Segada jahu vee või koorega hästi läbi ja lisada pidevalt segades puljongile. Hautada veel 5 minutit. Puistata peale maitserohelist. Lisandiks sobivad kartulid, stoovitud aedviljad või hapukapsas.