Magushapu kalaFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
5. november 2009, 12:08

Magushapu kala

Magushapu maitse saladus seisneb suhkrus ja äädikas. Kui armastad aasiapäraseid toite, kasuta maitsestamisel sojakastet ja tugevalõhnalist kalakastet soola asendajana, Teriyaki kastet liharoogade ja vokitoitude tarbeks.

Kogus: kahele

Koostisosad
2 sl Õli
200 g valge kala
1 dl nisujahu
1 sl Maisitärklis
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Vesi
KASTE
1 sl Või
3 sl Suhkur
2 sl riisiäädikas
0.25 tl Tabasco kaste
0.5 tl riivitud ingver
1 dl Sidrunimahl
1 tk punane paprika
1 dl Ananassimahl

Valmistamine
Eralda kalafileelt nähtavad luud ja lõika suupärased viilud. Sega omavahel kuivained ja klopi hulka vesi, et moodustuks hapukooretaoline tainamass. Vala potti õli ja kuumuta. Pista kalafilee taina sisse ja seejärel aseta potti. Lase fileetükkidel mõni minut ühelt poolt küpseda, keera ümber ja lase veel paar minutit küpseda. Välja tõstes aseta kala majapidamispaberile nõrguma. Kastme valmistamiseks kuumuta pannil õli, lisa suhkur ja sega läbi. Lisa pannile ka riivitud ingver ja viilutatud paprika ning kuumuta kergelt. Lõpuks vala pannile ka riisiäädikas, sidrunimahl, Tabasco ja ananassimahl. Lase kastmel vaiksel tulel vähemalt 15 minutit podiseda, et maitsed ühtlustuksid ja kaste pakseneks. Vala kaste kas kala peale või serveeri eraldi dipikastmena. # Kord friteeritud õli saad hiljem praadimiseks kasutada, aga arvesta, et kui oled õli kaua kuumutanud või friteerinud selles suuri koguseid, on targem see ära visata.# Friteerimiseks sobib hästi näiteks külmutatud merluusifilee. Kõiga parem on külmutatud kalal lasta sulada külmkapis, kuid see võta kauem aega. Kiiremini saad, kui asetad kilekotti pakitud kala voolava külma vee alla.