Meloni-apelsinisalat glaseeritud kanafilee ja balsamico-kastmegaFoto: Parim maitse
Linnuliha retseptid
12. märts 2009, 14:49

Meloni-apelsinisalat glaseeritud kanafilee ja balsamico-kastmega

Kokasaade "Parim maitse" 7. märts 2009

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Melon
2 tk Apelsin
5 tk Kirsstomatid
0.5 tk Punane sibul
1 tk punane paprika
1 potike Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 tk Kanafilee
2 sl Balsami veiniäädikas
4 sl Fariinsuhkur
1 tl kurkum
0.25 tl ingver (jahvatatud)
1 tl Santa Maria mango ja karri maitseainesegu (Mango curry)
1 tl Santa Maria kakao ja tšilli maitseainesegu (Cacao ja Chili)
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (Rock & sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (Triple pepper)
Oliiviõli maitse järgi

Valmistamine
Koori ja puhasta melon seemnetest ning lõika suurteks tükkideks. Fileeri apelsin, lõika kirsstomatid pooleks ja paprika ribadeks. Sega kokku ning maitsesta soola ja pipraga. Rukola lisa kõige lõpus. Kanafilee maitsesta mango ja karri maitseaineseguga ning lisa juurde 2 spl fariinisuhkrut ja oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Nüüd aseta serveerimisvaagnale köögi- ja puuvilja segu ning lisa rukola. Lõpuks lisa viiludeks lõigatud kanafilee ja kaste. Kastmeks sega kokku ülejäänud 2 spl fariinisuhkrut ja balsamico. Siis lisa pidevalt segades ühtlase joana oliiviõli, kuni kaste on paksenenud. Kui soovid, võid sibula ja kirsstomatid kergelt kuumal pannil läbi praadida.