Kasutajate retseptid
27. august 2005, 14:47

Marineeritud männiriisikad

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Marineeritud männiriisikadVegetaarroog
Trüki retsept
Pere ja Kodu lisaleht &#034Pereköök&#034 September 2001
Rahvusköök
Tähtpäev
Valmistusviis Keetmine/kuumutamine
Liik Hoidis, Seeneroog
Käik Lisand
Koostis
2 kg männi- riisikaid
Marinaad:
1 l vett
4 sl soola
5 sl suhkrut
1 loorberilehte
3 tera vürtspipart
3 tera nelki
3 tera musta pipart
tükk kaneelikoort
2 väikest porgandit
2 keskmist sibulat
3 sl 30%list äädikat
Valmistamine
Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees, vahetades paar korda vett. Seejärel kupata seeni alates keemaminekust 10 minutit. Tõsta sõelale ja loputa külma veega.
Valmista marinaad: keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi, lisa porgandirattad ja keeda peaaegu pehmeks. Lisa äädikas ja sibularattad, keeda poolpehmeks. Kupatatud seeni keeda marinaadis 5 minutit.
Tõsta seened koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.

Valmistamine
Marineeritud männiriisikadVegetaarroog Trüki retsept Pere ja Kodu lisaleht &#034Pereköök&#034 September 2001 Rahvusköök Tähtpäev Valmistusviis Keetmine/kuumutamine Liik Hoidis, Seeneroog Käik Lisand Koostis 2 kg männi- riisikaid Marinaad: 1 l vett 4 sl soola 5 sl suhkrut 1 loorberilehte 3 tera vürtspipart 3 tera nelki 3 tera musta pipart tükk kaneelikoort 2 väikest porgandit 2 keskmist sibulat 3 sl 30%list äädikat Valmistamine Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees, vahetades paar korda vett. Seejärel kupata seeni alates keemaminekust 10 minutit. Tõsta sõelale ja loputa külma veega. Valmista marinaad: keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi, lisa porgandirattad ja keeda peaaegu pehmeks. Lisa äädikas ja sibularattad, keeda poolpehmeks. Kupatatud seeni keeda marinaadis 5 minutit. Tõsta seened koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.