Linnuliha retseptid

Coq au riesling 

Nigella Lawson, 8. märts 2009, 10:08
Mulle on alati meeldinud coq au vin’i Alsace’i versioon ja siin see ongi, ainult et palju aegasäästvamal kujul. Olen sibula asendanud porrulauguga ja kasutan valmis peekonikuubikuid ja kanakintse. Kintsuliha sobib hautistesse ja tegelikult ka kõikjale mujale paremini. Kuna ma ei prae liha läbi, läheb vaja nahata kanaliha, sest pruunistamata kananahk ei ole ilus vaatepilt. Kui ostad kondita kintsuliha, arvesta seda umbes 1,25 kilogrammi.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 sl küüslaugumaitseline õli
2.5 dl Peekonikuubikud
1 tk Porrulauk (õhukeselt viilutatud)
12 tk kanakints (nahata)
1.25 kg või kondita kanaliha
3 lehte Loorber
300 g Austerservikud (ribastatud)
1 pudel Riesling
sool, pipar
1 sl Hakitud till
SOOVI KORRAL
nuudleid võiga

Valmistamine
Kuumuta õli haudenõus või suures laias potis ja prae peekonikuubikud krõbedaks.Lisa viilutatud porrulauk ja kuumuta mõni minut koos peekoniga pehmeks.Lisa kanakintsud, loorberilehed, seeneribad ja vein.Maitsesta soola ja pipraga, aja keema, kata pott kaanega ja hauta madalamal kuumusel tund aega. Nagu hautiste puhul tavaks, maitseb roog kõige paremini, kui lased sel ära jahtuda ja soojendad järgmisel päeval uuesti üles. Aga ei juhtu ka midagi, kui kohe sööma asud. Serveeri tilliga ja võiste nuudlitega, soovi korral.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee