Krabi-avokaadosalat jaapanipärase kastmegaFoto: Nigella Express
Lõunasöögi retseptid
5. jaanuar 2010, 13:59

Krabi-avokaadosalat jaapanipärase kastmega

See kuulub nende salatite hulka, mida mu abikaasa salatiks ei pea ja mida sööme kodus päris tihti. Nüüd, kus ka supermarketis leidub kvaliteetset ja värsket krabiliha, võin sellele roale kindel olla, kui mul ei juhtu olema piisavalt aega, et väikestes gurmeepoodides käia. Alltoodud kogustest piisab julgelt neljale inimesele ja nii võib see salat olla eelroaks, mis ei vaja õhtu jooksul liigset täiendamist. Sööme seda tihti kahekesi kodus olles õhtusöögiks või pakun seda mõnele sõbrannale koos pudeli jahutatud roosa veiniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit

Koostisosad
2 sl mirin (Jaapani magus riisivein)
0.5 tl Wasabi-pasta
1 sl Jaapani riisiäädikas
2 tilka Seesamiõli
0.5 tl Soolahelbed
0.5 kauna tšilli (seemneteta, hakitud)
3 dl Krabiliha
1 tl laimimahl
1.25 l Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 tk Küps avokaado
2 tl Murulauk (hakitud)

Valmistamine
1.  Sega kausis, kuhu hiljem pannakse ka krabiliha, kokku mirin, wasabi pasta, riisiäädikas, seesamiõli ja sool. Võta saadud segust u 4 supilusikatäit ja pane suuremasse kaussi, kuhu hiljem valmib salat.2.  Pane esimesse ohtrama kastmega kaussi peeneks hakitud tšilli ja krabiliha, sega kahvliga hoolega läbi.3.  Teise kaussi, kus on vähem kastet, lisa veel laimimahla ja rukola ning sega hoolega, et kaste kenasti salatilehtedele leviks ning jaga 4-le taldrikule.4.Võta lusikaga ¼ krabiliha segu ning pane massi hästi kokku surudes vastava suurusega portsjonivormi. Meelita otse salati peale vormist taas välja. Tee sama veel ülejäänud kolme portsjoni tarvis.5.  Kasuta ümarat lusikat ja võta avokaadost parajad tükikesed ning laota väikeste vahedega salatilehtedele. Lisa paar tilka laimimahla6.  Puista hakitud murulauk krabiliha kuhjakestele ning vii taldrikud lauda.