Küpsetamata magustoidud

Etoni segadik (Eton mess) ehk maasikad vahukoore ja beseeküpsistega 

Nigella Lawson, 8. märts 2009, 10:08
Mulle meeldivad kõik selle pudingu arvukad versioonid. Siinses retseptis kasutan villitud granaatõunamahla, mis meelitab maasikatest välja nende aromaatsed suvised mahlad. Kui teed seda magustoitu väljaspool maasikahooaega, võib sul õnnestuda valmistada värskelt pressitud granaatõunamahla; raputa siis rikkaliku besee- ja marjakreemikuhja peale ka mõned granaatõunaseemned.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 l Aedmaasikad
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Granaatõunamahl
5 dl Vahukoor
1 pakk beseeküpsised

Valmistamine
Puhasta ja tükelda maasikad, pane kaussi, lisa suhkur ja granaatõunamahl ja jäta seisma, kuni vahukoor on vahtu löödud.
Vahusta koor suures kausis paksuks pehmeks vahuks. Murenda juurde 4 beseeküpsist, nii et on nii suuremaid tükke kui ka veidi peenikest puru.
Tõsta välja umbes 125 ml tükeldatud maasikaid ja sega beseekreem ülejäänud maasikaseguga.
Aseta saadud segu neljale taldrikule, nelja klaasi või moodusta lihtsalt kuhi ja säti kõige peale ülejäänud immutatud maasikad.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee