Kartuli-fenkolipuderFoto: Daisy Lappard
Taimetoidu retseptid
15. veebruar 2011, 07:43

Kartuli-fenkolipuder

Fenkol annab tavalisele kartulipudrule kerge kõrvalmaitse ja lisab magusust. Kartuliputru võid ilmestada ka näiteks juurselleriga.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Kartul
2 sl Või
1 tk Apteegitill ehk fenkol
1 dl Porrulauk (hakitud)
2 dl Rõõsk koor 10%
0.5 tl Fenkoliseemned

Valmistamine
Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Samal ajal sulata potis või, mille hulka lisa hakitud porru, fenkol ja fenkoliseemned. Raputa peale veidi soola ja pipart, vähenda kuumust ja lase haududa umbes 20 minutit, kuni fenkol ja porru on pehmed. Kui kartulid on keenud, siis kurna need, lisa koor ja tambi kartulid püreeks. Valmispudru hulka lisa ka fenkolisegu, sega läbi ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
SOOVITUS:
Fenkoli-kartuliputru serveeri kala ja küpsetatud tomatitega. Serveerides võid peale puistata fenkoliseemneid.
Pudru juurde sobivad peaaegu kõik kastmed, nii külmad koorekastmed kui ka soojad lihakastmed.