Amaretto-likööriga vahukooredessert (syllabub)Foto: Nigella Express
Küpsetamata magustoidud
13. aprill 2009, 07:02

Amaretto-likööriga vahukooredessert (syllabub)

Selles retseptis Inglise ja Itaalia traditsioonid segunevad: alkoholiga vahukooredessert (syllabub) on ehtinglaslik, kuid kasutatud liköör omakorda üdini itaallaslik. Murendatud amaretti-küpsised loovad kontrasti immutatud biskviidi ja pehme vahukoore vahel. Kuna see magustoit maitseb imehästi ja valmib vaid mõne hetkega, on see nagu loodud pidulikule õhtusöögile stiilse punkti panemiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
15 minutit

Koostisosad
75 ml Amaretto liköör
2 sl Suhkur
1 sl Sidrunimahl
2.5 dl Vahukoor
250 g pehmed mandliküpsised

Valmistamine
Kalla amaretto-liköör kaussi koos suhkru ja sidrunimahlaga, vispelda segamini. Lisa vahukoor ja vahusta segu paksuks, kuid pehmeks ja voogavaks massiks. Võta 4 klaasi (mahuga umbes 150 ml) ja murenda igaühte 2 väikest mandliküpsist. Tõsta vahukooresegu klaasidesse murendatud küpsiste peale. Murenda veel paar küpsist ja puista saadud kuldne puru kõikide klaaside peale. Paku ülejäänud küpsiseid koos magustoiduga.