Kalatoitude retseptid

Kiluvorm 

Angelica Udeküll, 20. veebruar 2009, 10:22
KiluvormFoto: Daisy Lappard
Loputa riivitud kartulit enne vormi panemist külmas vees, nii jääb kartulisegu puhtam ja eraldub üleliigne tärklis.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Kartul
100 g Porrulauk (hakitud)
100 g Vürtsikilu
2 dl Rõõsk koor
sool, pipar
Till

Valmistamine
1.  Pese, koori ja riivi kartul. 2.  Haki porru ja prae pannil läbi. 3.  Puhasta ja haki kilu. 4.  Lao ahjuvormi kihiti kartul, porru, kilu ja hakitud till. 5.  Vala üle rõõsa koorega ja maitsesta soola-pipraga. 6.  Küpseta vormi, kuni kartul on muutunud pehmeks. Sobiv ahju kuumus on 200 kraadi ja vorm küpseb umbes 40 minutit. # Aseta esmalt vormi peale foolium, et vorm saaks haududa. Viimased 10–15 minutit küpseta vormi ilma fooliumita, see laseb pealispinnal pruunistuda. # Porru asemel võid kasutada ka sibulat.# Soovi korral võid peale raputada riivitud juustu, aga seda vahetult enne vormi valmimist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee