Prantsuse köök

Quiche Lorraine sibulaga 

Toidutare, 22. veebruar 2009, 09:31
Quiche Lorraine sibulaga Jaan Heinmaa
Kuulsa prantsuse koorepiruka täiendatud versioon, kuhu on lisatud rikkalikult karamellitud sibulat. Võid lisada ka suitsupeekonit tugevama maitse saamiseks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
3.5 dl Jahu
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
TÄIDIS
50 g või
3 tk Salatisibul
1 tl Sool
1 tl Suhkur
3 tk Muna
2 dl Vahukoor
Muskaatpähkel (riivitud)
sool, pipar

Valmistamine
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Suru võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.Koori ja viiluta sibulad. Sulata suures potis või. Lisa sibulad, sool ja suhkur ning hauta tasasel tulel pidevalt segades 30 minutit, kuni sibulad on kergelt karamellistunud, kuid mitte pruunistunud. Tõsta tulelt ja jahuta.Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Klopi koor ja munad ning maitsesta muskaadi, soola ja musta pipraga. Lisa sibulad ja vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25–30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee