Vanaema lumepallisuppFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
9. jaanuar 2012, 06:55

Vanaema lumepallisupp

Lihtne vanaemadeaegne magusroog valmib vaid veerand tunniga. Maitseb kõige paremini kohe pärast tegemist veidi jahtununa.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 l Piim
5 tk Muna
4 sl Suhkur
Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
1. Panna piim pliidile ja lasta keema. Vahustada munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisada 1 sl suhkrut ja vahustada edasi. Kui piim keeb, tõsta sinna munavalgeklimbid ja pöörata neil hetke pärast külge. Tõsta klimbid vahukulbiga kaussi.
2. Vahustada munarebud ülejäänud suhkruga. Lisada veidi kuuma piima ja vanillsuhkur ning valada vaht pidevalt segades keeva piima sisse. Kuumutada paksenemiseni.
3. Jagada magustoit kausikestesse ja tõsta munavalgeklimbid sisse.