Kasutajate retseptid
25. juuli 2005, 07:52

Ananassi - porgandikook

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 spl fariinisuhkrut
3 spl Eesti võid
10 kuivatatud viigimarja panna 150 g brändiga ligunema
2 porgandit väiksemaks kuubikuks
10-12 ananssirõngast
3 muna
1 dl suhkurt
2 spl keevat vett
1 tl küpsetuspulbrit ja sidrunimahla
2 dl Veski-mati eriti head nisujahu
suts soola

Valmistamine
• Sulata potis või-suhkur, lisa porgandikuubikud ja hauta ning vala segu koogivormi põhja. • Tõsta peale ananssirõngad, klopi vahtu munad-suhkur, lisa sidrunimahl ja keev vesi, sega. • Lisa jahu koos soola ja küpsetuspulbriga, sega siis korralikult läbi, lisa konjakis leotatud ja tükeldatud viigimarjad ja sega veel läbi. • Vala segu vormi ja pane kook ahju küpsema 175°C juurde 30 minutiks. • Serveerimisel keera kook teistpidi, et põhjas olev koostis jääks peale.