Küpsetised

Aprikoosi-mandlipirukad 

Angeelika Kang, 17. veebruar 2009, 10:42
Aprikoosi-mandlipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Krõbeda põhjaga lihtsalt valmistatavad pirukad, kus aprikoosi all peidus martsipan. Valmista kas üks suurem 24 cm läbimõõduga pirukas või 8 väiksemat pirukat.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
100 g Martsipan
850 g siirupis aprikoosipoolikud (konserv)
2 sl Fariinsuhkur
GLASUUR
1 dl aprikoosikeedis
1 sl Vesi

Valmistamine
Sulata tainas ja rulli kergelt jahusel laual umbes 1 cm paksuseks plaadiks. Vormi 8 umbes 10-sentimeetrise läbimõõduga ketast või 1 suurem 24-sentimeetrine ketas ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika martsipan 2 mm paksusteks viiludeks ja kata nendega tainaplaadid. Nõruta aprikoosid ja lao peale, kumer pool all. Raputa üle fariinsuhkruga ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.Pintselda veel soojad pirukad pealt aprikoosiglasuuriga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee