Kirsitoorjuustuga täidetud kanafilee pähklirisoto ja punaveinikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
16. veebruar 2009, 20:14

Kirsitoorjuustuga täidetud kanafilee pähklirisotoga

Põhitooraineks on kanafilee, mis on oma olemuselt kerge liha. Toorjuust lisab kanale mahlakat kreemisust ning kirss teeb roa lihtsalt huvitavamaks.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Kanafilee
50 g Külmutatud kirsid
150 g Toorjuust
pisut kirsi- või mandlilikööri
sool, must pipar
PÄHKLIRISOTO
200 g Risotoriis
0.5 tk Sibul
50 g röstitud metspähklid
3.5 dl vesi või (kana)puljong
1 dl Rõõsk koor 10%
Pisut õli
sool, pipar
KASTE
näiteks punaveinikaste (vt. linki retseptis)

Valmistamine
Torka peen nuga kanafilee paksemast otsast sisse ja lõika lihasse avaus, nii et filee jääks “seest tühjaks” ja noa sisseminekuava poleks suurem kui noa kõrgus. Sega sulatatud ja katkisurutud kirsid toorjuustuga ning maitsesta soola, pipra ja tilga likööriga. Ettevaatust, liigne liköör teeb segu üleliia magusaks! Täida kanafileed kirsi-toorjuustuseguga, kasutades abimehena näiteks kondiitri tüllikotti või lihtsalt väiksema kilekoti nurka. Kinnita kanafilee avaus tikuga. Maitsesta filee ka väljastpoolt soola-pipraga ning küpseta ahjus 180° juures 10–15 minutit.
Koori ja haki sibul peeneks ning kuumuta poti põhjas väheses õlis klaasjaks. Lisa hakitud pähklid ja kuiv riis. Kuumuta segu 5–10 minutit ehk kuni riisiterad hakkavad värvi muutma. Kalla peale vesi või puljong ning hauta väiksel tulel vahetevahel segades. Enne valmimist lisa koor. Hauta lõplikult valmis ja maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kana soovi korral lahtilõigatuna koos pähklirisoto ja punaveinikastmega.