Prantsuse köök

Sinepine seakarbonaad 

Nigella Lawson, 15. veebruar 2009, 11:01
Sinepine seakarbonaadFoto: Nigella Express
Ma armastan vana head Prantsuse kööki, ja ma ei pea siin silmas nimekate restoranide upsakaid kelnereid, kes teatraalsete liigutustega roogadelt hõbekupleid eemaldavad, vaid pigem väikelinnade õdusaid bistroosid.

Kogus: ühele

Koostisosad
450 g sea seljatükid
2 tl ürdiõli
125 ml Siider
1 sl Teraline sinep (grain mustard)
75 ml Vahukoor

Valmistamine
See roog on vaat et kõige lihtsam viis ühe korraliku, täitva, kuid siiski kummaliselt hõrgu õhtusöögi valmistamiseks. Sealiha tuleb praadida täpselt nii kaua, et liha pole enam roosa, kuid on seest pehme ja väljast mõnusalt krõbe. Sinep, siider ja vahukoor muudavad roa koduseks ja pikantseks. Liha kõrvale pakun gnocchi’sid, mis imevad lihamahlad ilusti endasse ja sobivad ajapuudusel imehästi kartulite asemele. Samuti võib roale lisada veidi õhukeseks viilutatud hapukat apteegitilli või rohelist salatit.Valmistamine: Eemalda lihatükkidelt pekk ja kamar, mässi tükid kilesse ja tao need põgusalt kuid hoogsalt tainarulliga õhemaks.Kuumuta pannil õli ja prae lihatükke keskmisel-kõrgel kuumusel mõlemalt küljelt umbes 5 minutit. Tõsta tükid soojendatud taldrikule.Kalla pannile siider ja lase veidi keeda. Lisa seejärel sinep ja sega juurde vahukoor.Keeda kastet paar minutit ja kalla siis taldrikutele asetatud sealihatükkidele. Kui sööd ka gnocchi’sid, pane need kindlasti enne taldrikutele tõstmist ka pannile, et kõik mahlad saaksid neisse imenduda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee