Kalatoitude retseptid

Krõbe kalmaar küüslaugumajoneesiga 

Nigella Lawson, 15. veebruar 2009, 11:02
Krõbe kalmaar küüslaugumajoneesigaFoto: Nigella Express
See võib näida küll kummaline, aga see roog kuulub minu varu-õhtusöökide hulka. Ma hoian külmutatud kalmaari sügavkülmas ja kui hakkan sellest süüa valmistama, võtan kalmaari hommikul külmast välja ja lasen õhtuni sulada. Tavaliselt piirdungi õhtul ainult selle toiduga (võin selle kõik üksi ära süüa) ega söö seda vaid eelroana, välja arvatud juhul, kui võtan vastu külalisi ja pakun seda õhtusöögieelse suupistena, mida saab dringi kõrvale küüslaugumajoneesi kasta.

Kogus: kahele

Koostisosad
275 g Kalmaari keha ja kombitsad (külmutatud, sulanuna saab u. 200g)
1 sl Maisitärklis
2 sl Manna
sool, paprikapulber
2.5 dl Maapähkliõli (sõltuvalt nõu suurusest)
KÜÜSLAUGUMAJONEES
0.25 küünt Küüslauk
4 sl Majonees

Valmistamine
Kuumuta õli väikses kastrulis ja viiluta samal ajal sulanud kalmaar 1,5 cm läbimõõduga rõngasteks.Pane maisitärklis, manna ja maitseained kilekotti. Lisa kalmaarirõngad ja -kombitsad, hüpita kõik segamini.Kui õli on juba nii kuum, et säriseb, prae kalmaaritükid mitme portsu kaupa kuldselt krõbedaks. Ühe pannitäie peale peaks kuluma paar minutit.KüüslaugumajoneesSega hakitud küüslauk majoneesiga ja paku koos praetud kalmaariga.