Karlssoni lihapallid tomatikastmes
Kogus: neljale
Koostisosad
500 g Veisehakkliha
1 tl Hakklihamaitseaine
1 sl (kuhjaga) Jahu
1 tk Muna
Õli praadimiseks
KASTE
1 küüs Küüslauk
2 sl Õli
400 g Purustatud tomatid
200 g Tomatipasta
0.25 tl Must pipar
1 tl Tüümian (kuivatatud või hakitud)
1 tl pune (kuivatatud või hakitud)
0.5 tl Sool
1 tk Sibul
1 -1,5 sl suhkur
Valmistamine
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.
Kommentaarid (0)