Karlssoni lihapallid tomatikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
23. mai 2011, 06:22

Karlssoni lihapallid tomatikastmes

Tavaliselt teevad pered makaronide kõrvale kastme, kus hakkliha ja tomatid on segi. Vahelduseks võiks aga proovida tomatikastet väikeste lihapallidega, mis maitsevad iseäranis hästi lastele.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
1 tl Hakklihamaitseaine
1 sl (kuhjaga) Jahu
1 tk Muna
Õli praadimiseks
KASTE
1 küüs Küüslauk
2 sl Õli
400 g Purustatud tomatid
200 g Tomatipasta
0.25 tl Must pipar
1 tl Tüümian (kuivatatud või hakitud)
1 tl pune (kuivatatud või hakitud)
0.5 tl Sool
1 tk Sibul
1 -1,5 sl suhkur

Valmistamine
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.