Itaalia köök

Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi 

Rain Käärst, 10. märts 2010, 16:55
Pasta alla PuttanescaFoto: Parim maitse
Kokasaate "Parim maitse" 07.02.2009 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Spagetid
1 sl Küüslauk (hakitud)
4 sl Sibul (hakitud)
4 sl Anšoovised (hakitud)
400 g Purustatud tomatid
8 sl Oliivid (mustad, viilutatud)
4 sl Hakitud petersellilehed
2 sl Basiilik (värske, hakitud)
Oliiviõli

Valmistamine
Pasta eelkeetmine - aseta pott veega tulele ja maitsesta vesi soolaga. Kui vesi keema tõuseb, pane pasta vette ja keeda pakendil ette nähtud aeg (precooking), jahuta külma vee all pasta korralikult, nõruta ja sega kokku oliiviõliga.
Kastme tegemiseks võta pott ja aseta tulele. Lisa potti veidi õli ja glasseeri küüslauk ja sibul, nüüd lisa anšoovised ja kuumuta veel minutike. Seejärel lisa purustatud tomat ja oliivid. Keeda veidi, et kaste pakseneks ning maitsesta soola ja pipraga - vajadusel võid lisada ka juurde suhkrut happe vähendamiseks. Võta kaste tulelt ja sega juurde ürdid ning eelkeedetud pasta. Lase korraks uuesti keema ja serveeri kohe.