TuunikalalasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
10. veebruar 2009, 09:08

Tuunikalalasanje

Tuunikalakonserv on odav ja samas tervislik, sisaldades ohtralt häid rasvhappeid, valke, mineraalaineid ja rasvas lahustuvaid vitamiine. Sellest on hea valmistada kiiret argirooga, mis maitseb hästi koos värske salatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
12 tk Lasanjeplaadid
TUUNIKALAKASTE
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
2 sl Õli
800 g Purustatud tomatid
2 karpi (a185g) tuunikala vees
2 dl Oliivid (rohelised, rõngasteks viilutatud)
0.5 sl Aroomisool
1 sl pune
2 tl Tüümian
JUUSTUKASTE
2 dl Rõõsk koor 10%
2 dl Mozzarella (riivitud)
0.75 tl Sool
0.5 tl Must pipar
PEALE
1 dl Mozzarella (riivitud)

Valmistamine
Pane ahi 200° juurde kuumenema. Tükelda sibulad ja küüslauguküüned, prae kastrulipõhjas õlis pehmeks. Lisa tomatid, nõrutatud tuunikalakonservid, oliivirõngad ja maitseained, keeda tasasel tulel 10 minutit ilma kaaneta. Kuumuta teises kastrulis koor keemiseni, lisa riivitud juust ning sega, kuni kaste on ühtlane. Lisa ka maitseained. Lao roog kihiti ahjuvormi. Selleks laota vormi põhja tuunikalakastet ja pane peale kolm lasanjeplaati. Tee nii veel kaks korda ja vala roog üle juustukastmega. Puista peale riivitud juust ning küpseta ahjus 30 minutit. Võta välja ja jäta fooliumi alla järelküpsema 10 minutiks.