Kasutajate retseptid
15. juuli 2005, 16:09

Marjapurukook.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
110 g light margariini
90 g suhkrut
1 muna
nats soola
3 tilka sidruniessentsi
85 ml petti
140 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
1/2 kg erinevaid värskeid või sügavkülmutatud marju
40 g jahu
3 sl kaerahelbeid
75 g fariinsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
60 g light margariini
2 tl tuhksuhkrut

Valmistamine
* Sega korralikult margariin, suhkur, muna, sool ja sidruniessents. * Lisa pett, sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, sega taignaks. * Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 28 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit. * Katteks tõsta marjad koogipõhjale. * Haki jahu, kaerahelbed, suhkur ja vaniljesuhkur margariiniga segamini ja jaota saadud puru marjadele. * Küpseta purukooki 180 kraadises ahjus 35 minutit, lase jahtuda. * Lõika tükkideks ja puista peale tuhksuhkur. Ettevalmistusaeg: 30 minutit Küpsetamiseks: 45 minutit