Liharullid filotainasFoto: Ajakirjade Kirjastus
Küpsetised
2. veebruar 2009, 10:57

Liharullid filotainas

Rullide toorained – spinat, fetakijuust ja filotainas – on laenatud Kreeka köögist, väliskuju aga võetud kuulsatelt Hiina kevadrullidelt.

Koostisosad
1 pakk Filotainas
1.5 dl Õli
TÄIDIS
0.5 kg Hakkliha
1 sl Õli
Sibulapulber
Küüslaugusool
1 tl Must pipar
1 näputäis pune
200 g Spinat (külmutatud)
200 g Fetaki juust
2 sl Sidrunimahl
Soola maitse järgi

Valmistamine
Tõsta spinat aegsasti kaussi sulama. Võta paar tundi varem toatemperatuurile ka filotainas. Kuumuta hakkliha õlis keskmisel kuumusel kuni roosa värvuse kadumiseni. Kohe seejärel kalla pannile sulanud spinat koos vedelikuga. Sega läbi ja lase mõni minut haududa, pane sõelale nõrguma. Jahtunult sega pudendatud fetaki-juustuga ning maitsesta.
Rulli taignapakk ettevaatlikult lahti, eemalda pärgament ja lõika tainas kaheks. Tõsta pooled teineteise peale ning kata vette kastetud ja hoolikalt kuivaks väänatud rätikuga. Võta ühe tainalehe nurkadest kinni, tõsta vabale tööpinnale ja pintselda õliga. Tõsta peale teine tainaleht, jälgides hoolikalt, et rebenenud kohad ei satuks kohakuti. Pane endapoolsesse serva äärest 5 cm kaugusele pika ribana täidist (jäta ka külgmised servad 5 cm laiuses vabaks). Pintselda vabaks jäänud tainapind õliga üle. Tõsta endapoolne tainaserv täidise peale ja keera pakki üks kord endast eemale. Tõsta külgmised vabad servad täidise peale ja rulli tainas koos täidisega tihedaks, otstest suletud pakiks. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda õliga üle. Küpseta 250° juures 10–12 minutit ehk seni, kuni rullid on kuldkollased. Paku juurde külma jogurtikastet.