Kiudainerikkad toidud

Gnocchi'd juustukastmes 

Angelica Udeküll, 6. detsember 2011, 06:54
Gnocchi'd juustukastmesFoto: Daisy Lappard
Gnocchi’d on Itaalia kartuliklimbid, mida sealmail serveeritakse erinevate kastmetega, näiteks juustukastmega.

Kogus: kahele

Koostisosad
4 tk Kartul
Muskaatpähkel (riivitud)
Purustatud must pipar
1 tl Sool
50 g nisujahu
2 tk Muna
KASTE
50 g Sinihallitusjuust
2 dl Rõõsk koor 10%

Valmistamine
Keeda kartulid pehmeks ja kurna. Suru keedetud kartulid läbi sõela. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga. Lisa jahu ja lahtiklopitud munad ning mätsi tainaks. Konsistents peab jääma parajalt tihke, et saaksid veeretada tainast pika vorsti ja lõigata sellest u sentimeetrilaiused tükid. Vajadusel lisa jahu.
Tõsta gnocchi'd keevasse soolaga maitsestatud vette keema. Keeda, kuni kartuliklimbid pinnale kerkivad. Tõsta vahukulbi abil veest ja aseta serveerimistaldrikule.
Serveeri koos sinihallitusjuustukastmega. Kastme valmistamiseks vala potti rõõsk koor ja murenda selle sisse sinihallitusjuust. Kuumuta kastet, kuni juust on sulanud, ja vala siis valmis kartuliklimpide peale.
SOOVITUS
* Kasuta pressimiseks kindlasti sõela, mitte ära mikserda saumikseriga, sest see mass ei ole kartuliklimbi jaoks sobiv.
* Kastme jaoks eelista pehme konsistentsi ja mitte liiga intensiivse maitsega sinihallitusjuustu.
* Eriti maitsev jääb, kui gnocchi'd koos kastmega pealispinnalt pisut gratineerida.
 
Angelica nõuanne: Gnocchi'de jaoks keeda kartulid koorega, sest nii jäävad kasulikud toitained alles, või küpseta hoopis ahjus. Kehakaalu jälgijatel on mõistlik juustukastme asemel valmistada ürdi-jogurtikaste.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee