Vietnami kreveti- ja klaasnuudlisalatFoto: Nigella Feasts
Kalatoitude retseptid
2. august 2010, 07:53

Vietnami kreveti- ja klaasnuudlisalat

Kokasaate "Nigella retseptid: hea tuju toidud" retsept

Kogus: neljale

Koostisosad
VIETNAMI KASTE
2 küünt Küüslauk (hakitud või purustatud)
2 kauna Värsked pikad punased tšillikaunad (seemneteta, hakitud või ribadena)
2 sl Värske ingver, peenestatud
4 sl Kalakaste (nam pla)
1 tk laimist pressitud mahl
4 sl Vesi
1 sl Suhkur
2 tl Maapähkliõli
1 tl Seesamiõli
SALAT
250 g Väiksed keedetud krevetid
175 g klaasnuudlid
125 g Suhkruherned
125 g iidandid
3 tk Sibul (õhukesteks ringideks hakitud)
KAUNISTUSEKS
25 g Värske hakitud koriander

Valmistamine
Sega Vietnami kastme tarvis kõik koostisosad kokku. Kaste säilib külmkapis tihedalt suletud purgis vähemalt nädal aega.Salati valmistamiseks marineeri krevette 125 ml Vietnami kastmes. Samal aja leota nuudleid keematõusnud vees vastavalt pakendil toodud juhisele. Seejärel värskenda neid külmas vees, kurna. Pane suhkruherned ja idandid kurnsõela ning vala üle keeva veega. Loputa neid külma veega ja kurna sõela raputades läbi.Sega suures kausis omavahel marineeritud krevetid, kurnatud nuudlid, talisibul, suhkruherned ja idandid. Lisa veel 2 supilusikatäit või soovi korral ka rohkem Vietnami kastet.Raputa peale hakitud koriander, sega kõik korralikult läbi ja aseta suurele taldrikule.