Moosiga purukookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. veebruar 2009, 08:22

Moosiga purukook

Purukook tuleb kõige parem hapuka pohlamoosiga, aga kasutada võib ka teisi keediseid. Vahel valmistas vanaema seda isegi kohupiimaga, maitses samuti hää.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 klaasi Jahu
250 g Või
2.5 sl piim või koor
2.5 sl Suhkur
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Äädikas 30%
Soola näpuotsaga
VAHELE
1 suur purk Pohlamoos (isetehtud)

Valmistamine
Hakkida rasvaine, suhkur ja sool läbi. Lisada sooda ja äädikaga segatud jahu ning piim või koor, segada ühtlaseks purutainaks. Pudistada pool sellest võiga määritud ahjuplaadile, panna peale moos ja teine pool
tainast. Küpsetada 200kraadises ahjus 35–40 minutit.