Piparkoogi-ploomikoogidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. jaanuar 2009, 10:12

Piparkoogi-ploomikoogid

Koogi võid valmistada igaühele väikestesse pokaalidesse või suure koogina 23–24 cm lahtikäivas vormis.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + tarretub 6–7 tundi

Koostisosad
PÕHI
100 g piparkoogid
100 g Kreeka pähkel
75 g Või
TÄIDIS
200 g Toorjuust
300 g ploomimoos
4 lehte Želatiin
3 sl Portvein või glögi
1 sl Sidrunimahl
4 dl Vahukoor
ŽELEE
4 lehte Želatiin
3 dl mustsõstra- või jõhvikamahl

Valmistamine
Purusta piparkoogid, sega hakitud kreeka pähklite ja sulatatud võiga. Vajuta segu 23-24 cm lahtikäiva tordivormi põhja või 10 pokaali põhja.. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Täidiseks sega toasoe toorjuust ploomimoosiga. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks likku. Kuumuta sidrunimahl ja vein, sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lisa toorjuustu-moosisegule. Vahusta koor ja lisa juurde. Tõsta põhjale ja lase 3-4 tundi taheneda.
Pane želee jaoks vajalikud želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku, pigista kuivaks. Sulata kuumas mahlas. Lase jahtuda leigeks, tõsta ettevaatlikult täidisele. Lase 2 tundi külmkapis tarduda.
Kalorsus 436 kcal/tk