Värskendav sidruni-beseekookFoto: Varrak
Küpsetised
26. jaanuar 2009, 10:22

Värskendav sidruni-beseekook

See beseekook on tõeliselt värskendav. Värskuse annavad beseele lisatud sidrun ja täidisessse pandud jogurt. Suve lõpupoole võib koogi vahele panna ka mustikaid.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
PÕHI
6 tk Munavalge
soola näpuotsaga
4 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
1 tl Sidrunimahl
vahele
4 dl Vahukoor
2 dl Maitsestamata jogurt
3 sl Suhkur
50 g Valge šokolaad (riivitud)
KATTEKS
Tähtvili
kollaseid maiustusi

Valmistamine
1. Vahusta munavalged soolaga puhtas ja kuivas kausis. Lisa vähehaaval suhkur, samal ajal vahusta kogu aeg. Klopi vaht tugevaks, lisa maisitärklis ja riivitud sidrunikoor. Pigista hulka sidrunimahl.
2. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja joonista neile kokku neli ringi. Tõsta beseesegu ringidesse.
Küpseta pöördõhuga ahjus 150 kraadi juures 5 minutit ja keera temperatuur 100 kraadi peale. Küpseta sel temperatuuril umbes tund aega. Keera ahi välja ja jäta beseed järelsoojusse. Kui sul pole pöördõhuga ahju, siis valmista beseepõhjad kahes jaos ja tõsta ahju temperatuuri 20 kraadi võrra.
3. Vahusta vahukoor, sega hulka jogurt. Magusta segu suhkruga ja lisa hulka riivitud valge šokolaad.
4. Valmista kook. Määri täidis beseepõhjadele ja lao üksteise peale.
5. Purusta kaunistamiseks mõeldud maiustused. Loputa tähtvili üle ja kuivata ning lõika sellest viile koogi kaunistamiseks.
Kogustest valmib 12-16 tk.