Linnuliha retseptid

Kana ja brokoli hiinapäraselt 

Toidutare, 16. jaanuar 2009, 09:49
Kana ja brokoli hiinapäraseltFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
1 sl Sojakaste
2 tl Šerri
1 tl Sool
1 tl Must pipar
3 tl Seesamiõli
2 tl Maisitärklis
500 g Spargelkapsas ehk brokoli
1.5 sl Maapähkliõli
2 sl Küüslauk (hakitud)
2 sl Ingver (riivitud)
2 tk Punane tšillikaun
2 sl Austrikaste
2 sl Kalakaste või sojakaste
5 sl Kanapuljong
250 g Munanuudlid

Valmistamine
Keeda munanuudlid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Pane ribadeks lõigatud broilerifileed kaussi. Lisa sojakaste, šerri, sool, 0,5 tl musta pipart, 1 tl seesamiõli ja maisitärklis. Sega hästi läbi ja lase pool tundi marineerida. Lõika brokoliõisikud väiksemaks, koori ja viiluta varred. Keeda neid väheses soolaga maitsestatud veees 2 minutit ja loputa külma veega.Kuumuta pann tulel ja lisa maapähkliõli. Kui õli hakkab suitsema, lisa hakitud küüslauk, riivitud ingver ja ülejäänud 0.5 tl must pipart. Sega mõni sekund, lisa kanafilee ja pruunista 4 minutit. Pane juurde brokolivarred ja -õisikud, viilutatud tšillikaunad ja kalakaste. Kalla juurde puljong, austrikaste ja 2 tl seesamiõli.Sega hulka munanuudlid ning serveeri.