Lambapraad üheleFoto: Nigella Feasts
Lambaliha retseptid
13. jaanuar 2009, 10:46

Lambapraad ühele

Kokasaate "Nigella retseptid: sensatsiooniline soolo" retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Lambakoot
1 oks Rosmariin
1 tk muljutud küüslauguküüs
0.5 tk sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor
2 sl Punane portvein
0.5 tl Oliiviõli
1 tl keedusool
värskelt jahvatatud pipar
0.5 tl punasõstraželee

Valmistamine
Pane kõik peale želee kilekotti, sulge tihedalt ja jäta ööseks külmkappi marineerima. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Võta kilekotis lambakoot külmkapist välja ja lase toatemperatuuril seista. Aseta lambakoot koos marinaadiga ahjupannile ja küpseta 1 kuni 1,5 tundi olenevalt koodi suurusest. Pööra kints poole küpsemise pealt ringi. Valminud praad on pronksjalt pruun. Tõsta koot pannilt ja lase sel seista 5 kuni 10 minutit enne serveerimist. Lambaprae seistes pane kerge kastme tarvis ahjupann pliidile, sega sinna veidi vett ja 0,5 tl punasesõstraželeed. Viiluta lambapraad ja vala peale kaste.