Piima-klimbisuppFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
4. juuni 2012, 06:04

Piima-klimbisupp

Vanasti tehti õhtusöögiks tihti lihtsat piimasuppi, mille kõrvale söödi võisaia.

Kogus: neljale

Koostisosad
Sool
Suhkur
1 l Piim
KLIMBITAINAS
1 tk Muna
0.25 klaasi Vesi
0.75 klaasi Jahu
sool
50 g Või

Valmistamine
Hõõruda või pehmeks, lisada muna, jahu ja vähehaaval külm vesi. Segada ühtlaseks klimbitainaks ning maitsestada soolaga. Segu peab tulema paksu pannkoogitaina paksune. Edasi kuumutada piim keemiseni, vähendada pliidikuumust ning tõsta teelusikaga klimbid sisse. Keeta niikaua, kuni klimbid tõusevad pinnale, ja siis veel 2-3 minutit. Viimistleda maitse soola ja suhkruga.