Kalatoitude retseptid

Küüslaugukala maitsevõiga 

Harri Ilves, 12. jaanuar 2009 09:29
Küüslaugukala maitsevõigaFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane veinikastmes kala koos köögiviljadega on kohe ahjust võttes serveerimisvalmis. Kõrvale võid pakkuda nii riisi, keedukartuleid või kartuliputru.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kalafilee (näit. koha või lest)
1 tk Porrulauk
1 tk roheline paprika
3 tk Tomat
1 sl Või
sool, valge pipar
1 küüs Küüslauk (hakitud)
1 dl Valge vein
MAITSEVÕI
2 sl Või
2 sl Hakitud petersellilehed
1 küüs Purustatud küüslauk

Valmistamine
Pese ja viiluta porru. Puhasta paprika ja lõika ribadeks. Viiluta tomat.Sulata või ahjuvormis ning pane vormi põhja porru, paprika ja tomat. Maitsesta soola, pipra ja hakitud küüslauguga.Aseta kalafileed köögiviljadele ja vala peale valge vein.Valmista maitsevõi ja määri sellega kalafileed.Kata vorm fooliumiga ja küpseta rooga 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.