Täidetud cannellonid tomatikastmesFoto: Rene Riisalu
Õhtusöögi retseptid
16. aprill 2010, 13:30

Täidetud cannellonid tomatikastmes

Seentega täidetud cannellonid on maitsev ja lihtsalt valmiv õhtueine. Kui soovid mahedamat seenemaitset, kasuta tumedate šampinjonide asemel valgeid. Vürtsikust lisab roale muskaatpähkel.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
ETTEVALMISTUSAEG 30 MINUTIT + 35–40 MINUTIT KÜPSETAMISEKS.

Koostisosad
350 g Tumedad šampinjonid
1 küüs Küüslauk
1 sl Värske hakitud tüümian
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
50 g värske saiapuru
Või vormi määrimiseks
12 tk Cannelloni
sool, pipar
50 g Riivjuust
1 tk Sibul
TOMATIKASTE
2 dl Valge vein
4.5 dl hakitud tomatid
2 sl tomatipüree
2 lehte Loorber
1 tl Suhkur
1 tk Suur punane paprika

Valmistamine
1. Haki šampinjonid, sibul ja küüslauk. Pane potti ning lisa tüümian jamuskaatpähkel. Keeda 10 minutit tasasel tulel kaane all.2. Lisa saiapuru, sega ja maitsesta. Võta pott tulelt ja lase umbes10 minutit jahtuda.3. Kastme valmistamiseks puhasta paprika seemnetest, tükelda jakuumuta kergelt rasvaines. Purusta sauseguris ja lisa vein.4. Pane paprikapüree eraldi potti ja lisa ülejäänud kastmeained. Lasekeema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Eemaldaloorberilehed.5. Täida cannellonid seenetäidisega.6. Aseta võiga määritud kuumuskindlasse ahjuvormi.7. Vala üle tomatikastmega.8. Puista üle riivjuustga9. Küpseta 200ºC juures 35–40 minutit.