Puuviljasalat tšillilisandi ning Kreeka pähkli ja toorjuustu kreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. detsember 2008, 19:35

Tšilline puuviljasalat toorjuustukreemiga

Dessert on meenutus suvest, ent oma tšillise teravuse ja toorjuustu rammususega tuletab see meile siiski juba meelde, mis aastaaeg tegelikult on.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Kiivi
1 tk Verigreip
Viinamarju
1 tk Suurem õun
1 tk Punane tšillikaun
4 sl Suhkur
Vana Tallinna likööri
Värskeid mündilehti
KREEM
100 g Mascarpone
50 g Kreeka pähkel
1 sl Suhkur
pisut mandlilikööri

Valmistamine
Vali pähklitest neli poolikut, mida kasutada kaunistamiseks, ülejäänud haki peeneks. Lisa pähklipurule toorjuust, 1 sl suhkrut ja mõni tilk mandlilikööri ning sega ühtlaseks kreemiks.
Pane ülejäänud suhkur keedupotti, lisa 1 dl vett ja keeda umbes 30 minutit, kuni moodustub veniv siirup. Lõika tšillikaun pooleks, puhasta seemnetest ja viiluta; pane siirupisse. Lisa veidi Vana Tallinna likööri ning keeda veel mõni minut, kuni alkohol on lendunud.
Koori puuviljad, eemalda seemned ja tükelda viljaliha. Poolita viinamarjad ja puhasta seemnetest. Lisa puuviljad-marjad kuumale siirupile ning lase jahtudes tõmmata. Serveeri puuvilju koos juustukreemiga. Kaunista portsjonid kõrvale pandud pähklite ja mündilehtedega.