Kiudainerikkad toidud

Tšilline puuviljasalat toorjuustukreemiga 

Indrek Kivisalu, 18. detsember 2008, 19:35
Puuviljasalat tšillilisandi ning Kreeka pähkli ja toorjuustu kreemiga Jaan Heinmaa
Dessert on meenutus suvest, ent oma tšillise teravuse ja toorjuustu rammususega tuletab see meile siiski juba meelde, mis aastaaeg tegelikult on.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Kiivi
1 tk Verigreip
Viinamarju
1 tk Suurem õun
1 tk Punane tšillikaun
4 sl Suhkur
Vana Tallinna likööri
Värskeid mündilehti
KREEM
100 g Mascarpone
50 g Kreeka pähkel
1 sl Suhkur
pisut mandlilikööri

Valmistamine
Vali pähklitest neli poolikut, mida kasutada kaunistamiseks, ülejäänud haki peeneks. Lisa pähklipurule toorjuust, 1 sl suhkrut ja mõni tilk mandlilikööri ning sega ühtlaseks kreemiks.
Pane ülejäänud suhkur keedupotti, lisa 1 dl vett ja keeda umbes 30 minutit, kuni moodustub veniv siirup. Lõika tšillikaun pooleks, puhasta seemnetest ja viiluta; pane siirupisse. Lisa veidi Vana Tallinna likööri ning keeda veel mõni minut, kuni alkohol on lendunud.
Koori puuviljad, eemalda seemned ja tükelda viljaliha. Poolita viinamarjad ja puhasta seemnetest. Lisa puuviljad-marjad kuumale siirupile ning lase jahtudes tõmmata. Serveeri puuvilju koos juustukreemiga. Kaunista portsjonid kõrvale pandud pähklite ja mündilehtedega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee