Kalatoitude retseptid

Kiirsoolatud lõhe 

Toidutare, 18. detsember 2008, 19:18
Kiirsoolatud lõheFoto: Jaan Heinmaa
Selle maailmakuulsa Rootsi suupiste retsept jõudis Eestimaale kaheksakümnendatel läbi “raudse eesriide” ehk Soome televisiooni kaudu.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk Lõhefilee
2 sl jäme keedusool
1 sl Suhkur
0.5 tl Purustatud must või valge pipar
1 peotäis Värske till
SERVEERIMISEKS
Röstsai
Sidruniviile

Valmistamine
Sega sool, suhkur ja pipar. Raputa veerand maitsesegust suurele fooliumitükile ja aseta sinna üks filee, nahk allpool. Kata kala maitseseguga ja puista peale ohtrasti hakitud tilli. Maitsesta ka teise filee nahata pool, tõsta alumise peale ja kata ülejäänud maitseseguga.Keera foolium kokku ja lase jahedas vähemalt 2 tundi maitsestuda; tarvita kala ära hiljemalt 48 tunni jooksul. Puhasta fileed pintsliga maitseainetest ja lõika imeõhukesteks viiludeks, hoides fileerimisnuga lõikamisel nahaga peaaegu paralleelselt. Serveeri pidulaual koos sidruni ja röstsaiaga suupisteks, ülejääki kasuta piruka valmistamiseks või supiks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee