Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
PÕHI
3 tk Munavalge
2 dl Suhkur
6 sl kartulitärklis
1 tk Munakollane
NIISUTAMISEKS
1.5 dl espresso või väga kange kohv
0.5 dl Liköör (näit. Amaretto või Kahlua)
KREEM
400 g mascarpone või maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Munakollane
1 sl Liköör
PEALE
Kakaopulbrit
KAUNISTAMISEKS
Granaatõunaseemneid
Valmistamine
Kuumuta ahi 225 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist. Sõelu juurde tärklis ja vahusta ühtlaseks. Lõpuks sega juurde munakollane.
Vala tainas õliga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 8 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile ja jahuta. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur, munakollased ja liköör. Lõika põhi neljaks ruudukujuliseks tükiks. Aseta esimene põhi serveerimisalusele. Pintselda kohvi-likööriseguga. Määri peale kreemi. Tee nii veel 3 kihti. Lase tordil üleöö jahedas maitsestuda. Lõika ära servad ja puista üle kakaopulbriga. Kaunista granaatõunaseemnetega.
Kogustest valmib 6 tk.
Kommentaarid (0)