Biskviit-tiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
7. mai 2012, 09:24

Biskviit-tiramisu

Klassi­kalist ti­rami­sut võib val­mistada ka küpsetatud biskvii­dist, Mi­da kauem saab tort külmkapis maitsestu­da, seda parem see on.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
3 tk Munavalge
2 dl Suhkur
6 sl kartulitärklis
1 tk Munakollane
NIISUTAMISEKS
1.5 dl espresso või väga kange kohv
0.5 dl Liköör (näit. Amaretto või Kahlua)
KREEM
400 g mascarpone või maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Munakollane
1 sl Liköör
PEALE
Kakaopulbrit
KAUNISTAMISEKS
Granaatõunaseemneid

Valmistamine
Kuu­mu­ta ahi 225 kraadi­ni. Vahusta mu­naval­ged tu­gevaks vahuks. Lisa suh­kur ja jätka vahustamist. Sõelu juurde tärklis ja vahusta ühtlaseks. Lõpuks sega juurde mu­nakol­lane.
Vala tai­nas õli­ga määri­tud küpsetuspaberiga kaetud ah­juplaadi­le. Küpseta 8 mi­nu­tit. Kummu­ta põhi tei­sele küpsetuspaberi­le ja jahu­ta. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanill­suh­kur, mu­nakol­lased ja liköör. Lõika põhi nel­jaks ruu­du­ku­ju­li­seks tükiks. Aseta esi­mene põhi serveeri­mi­salu­sele. Pintsel­da koh­vi-likööri­segu­ga. Määri peale kreemi. Tee nii veel 3 kih­ti. Lase tordil üleöö jahedas maitsestu­da. Lõika ära servad ja puista üle kakaopulbri­ga. Kau­nista granaatõunaseemnetega.
Kogustest valmib 6 tk.