Kasutajate retseptid

Kräsupea 

Toidutare, 15. märts 2008, 16:55

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
200 ml kodenspiima
200 g hapukoort
1 tl söögisoodat
3 dl jahu
2 sl kakaopulbrit
Kreem:
800 g paksemat hapukoort (20% Alma oma)
1 1/2 dl suhkrut
Glasuur:
50 g tumedat sokolaadi
1 dl vahukoort
1sl võid
2sl kakaopulbrit
Põhjade vahele:
2 dl hapukat paksemat moosi

Valmistamine
Põhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga.Lisa kodenspiim,hapukoor ning eelnevalt jahuga segatud sooda,sega ühtlaseks taignaks.Vala pool sellest võiga määritud lahtikäivasse koogivormi.Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.ja Katsu tikuga kas põhi on valmis.Lisa teisele taignapoolele 2 sl kakaod ja küpseta teine koogipõhi. Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkruga.Lõika pruun tordipõhi jahtunult pooleks.Pane alumine pool rõngasvormi,määri peale moosi ja kata teise tumeda tordipõhja poolega.Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga,vala segu pruunile põhjale. Glasuuri valmistamiseks sulata vesivannil sokolaad ja või. Lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta keemiseni.Nõrista glasuur tordile.Enne serveerimist lase 12 h jahedas seista.