Vana kooli rosolje
Kogus: kümnele
Koostisosad
400 g Peet (keedetud)
200 g Kartul (keedetud)
200 g Porgand (keedetud)
2 tk Heeringafilee
2 tk Hapukurk
2 tk Hapud õunad
200 g seapraad või keedetud veiseliha
3 tk Muna (keedetud)
KASTE
5 dl Paksem hapukoor
1 tl Sool
0.5 tl Kange sinep
Suhkrut lusikaotsaga
Valmistamine
Lõika kõik salatiained väikesteks tükkideks, pane veidi muna kaunistamiseks kõrvale. Sega kastmeks kokku hapukoor, sinep, sool ja suhkur. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda. Kaunista peenestatud munaga.
NIPP: Hea salatikastme saad ka siis, kui segad võrdsetes kogustes omavahel hapukoore ja majoneesi.