Rosolje hiilgeaeg jääb möödunud sajandi 30-ndate ja 60-ndate aastate vahele, kui Eestimaal ei peetud selleta ühtegi pidu. Vähehaaval aga tõrjus pidulaua kroonimata kuninga välja lihtsama koostisega ja hõlpsamini valmiv kartulisalat.
Kogus: kümnele
Koostisosad
400 g Peet (keedetud)
200 g Kartul (keedetud)
200 g Porgand (keedetud)
2 tk Heeringafilee
2 tk Hapukurk
2 tk Hapud õunad
200 g seapraad või keedetud veiseliha
3 tk Muna (keedetud)
KASTE
5 dl Paksem hapukoor
1 tl Sool
0.5 tl Kange sinep
Suhkrut lusikaotsaga
Valmistamine
Lõika kõik salatiained väikesteks tükkideks, pane veidi muna kaunistamiseks kõrvale. Sega kastmeks kokku hapukoor, sinep, sool ja suhkur. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda. Kaunista peenestatud munaga.
NIPP: Hea salatikastme saad ka siis, kui segad võrdsetes kogustes omavahel hapukoore ja majoneesi.
Kommentaarid (0)