Küpsetamata magustoidud

Iiri kohviga juustutort 

Toidutare, 16. detsember 2008, 08:39
Iiri kohviga juustukook Jaan Heinmaa
Kohvimaitseline juustutort neile, kellele ei meeldi küpsetada, küll aga meeldib maiustada.

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
150 g šokolaadiküpsised
75 g Või
KATE
5 sl Kohvipulber +
2.5 dl + vahukoor
2 sl Želatiinipulber+
+ vesi
400 g Toorjuust (maitsestamata)
4 sl kooreliköör (näit. Irish Cream)
2 dl Demerara suhkur
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl Vahukoor
KAUNISTUSEKS
1.5 dl Vahukoor
kohvioad
Kakao

Valmistamine
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle peale. Katte jaoks kuumuta kohvipuru ja koor peaaegu keemiseni, kata anum kaanega. Jäta 15 minutiks seisma ning sõelu siis kohvipaks välja. Leota želatiini 5 minutit külmas vees ja lahusta kuumaveevannis, vala sõelutud koorekohvi hulka. Vahusta toasoe toorjuust, lisa demerara ja vanillsuhkur ja liköör. Nirista kohv toorjuustusegu hulka ning lase seista, kuni see hakkab tarretuma. Vahusta 1,5 dl koort ja sega kreemisse. Kalla kattekreem vormi põhja peale ning hoia külmkapis vähemalt 3 tundi (veel parem üleöö). Enne serveerimist kata kook vahustatud koorega ja kaunista kohviubadega. Puista viimased üle kakaoga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee