Aprikoosikook vanilli-kohupiimakreemigaFoto: Valio
Kiudainerikkad toidud
12. detsember 2008, 09:11

Aprikoosikook vanilli-kohupiimakreemiga

Maheda kohupiimakreemise teki all mõjuvad aprikoosiviilud nagu värske puuviljane üllatus! On küllaltki tõenäoline, et suurem osa maitsjatest tahab varsti ka teist koogitükki ja sellepärast võiks ettenägelik perenaine mahlast küpsetist valmistada topelt suurema koguse…

Koostisosad
PÕHI
100 g Valio Zero Lactose või
100 g Mandlid (jahvatatud)
100 g nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g Tuhksuhkur
1 tk Muna
TÄIDIS
400 g Valio Alma vanilli-kohupiimakreem
3 tk Muna
6 sl Valio creme fraiche toidukoor
50 g Tuhksuhkur
8 tk Väiksed aprikoosid
1 tk Sidrun

Valmistamine
Mõõda kõik taina komponendid (v.a muna) köögikombaini ja sega, kuni moodustub leivapuru taoline mass. Seejärel lisa muna ja jätka mikserdamist kreemjama taigna tekkimiseni. Tõsta tainas koogivormi ja küpseta eelkuumutatud 160kraadises ahjus 20 minutit.
Samal ajal, kui kook küpseb, sega kohupiimakreem munade, toidukoore ja suhkruga. Küpsenud koogipõhjale paiguta kividest puhastatud ja viilutatud aprikoosid ning kõige peale vala maitsestatud kohupiimakreem. Küpseta kooki ahjus veel 50 minutit ning lase enne serveerimist jahtuda.