Talvine juurviljasuppFoto: Johannes Arro
Lõunasöögi retseptid
17. veebruar 2011, 08:24

Talvine juurviljasupp

Kokasaate Meie Annid 01.12.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk Porgand
1 tk Väike kaalikas
1 tk Porrulauk
Pastinaaki maitseks
Juursellerit maitseks
0.5 tk Valge peakapsas
2 tk Kartul
12 õisikut Spargelkapsas
0.25 tk Lillkapsas
3 tk Tomat (kooritud, mitte väga pehme)
19 tk Roheline aeduba
2 sl Kruup
2 tk Sibul
2 lehte Loorber
20 tera Must pipar
3 küünt Küüslauk

Valmistamine
Lase suuremas kastrulis vesi keema, lisa suuremateks kuubikuteks lõigatud kaalikad, porgandid ja juurseller. Pane loorber, küüsluk ja pipar marlikotikese sees supi sisse keema. Kui osad juurikad on 3-4 min keenud lisa külma veega pestud kruubid. Lase leem keema ja lisa ülejäänud köögiviljad. Enne supi serveerimist lisa neljaks lõigatud nahata tomatid. Supp peab olema parajalt paks, juurviljad ei tohi olla väga pehmed. Kui on õigesti ajastatud, siis on juurviljadel säilinud ka värv. Maitsesta.Vala supp taldrikusse ning raputa peale ohtralt rohelist sibulat ja tilli ning lisa 1spl. kerget  oliiviõli. Kõrvale serveeri röstitud saia.