Toidukordade retseptid

Lihtsalt valmiv seenesai 

Heivi Peterson, 8. detsember 2008, 10:20
seenesai Rene Riisalu
Kiudaine- ja vitamiinirikas, lihtsalt valmiv seenesai on oivaline lisand supi kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistusteks 35 minutit + küpsetamiseks 25–30 minutit

Koostisosad
125 g nisujahu
120 g täisteranisujahu
4 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2 sl Hakitud petersellilehed
0.5 dl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk (pressituna)
75 g Viilutatud šampinjonid
1 tk Muna
1.25 dl Keefir
2.5 dl Roheline sibul (hakitud)
PEALE
2 sl Parmesan v. muu kõva juust
või päevalilleseemneid
2 tl Piim

Valmistamine
1. Pane ahi 175 °C juurde sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.2. Mõõda kaussi tavaline ja täisteranisujahu, küpsetuspulber ja sool ning sega läbi. Lisa petersell ja sega veel korra hoolsalt.3. Aja pannil õli tuliseks, lisa hakitud suvisibul ja pressitud küüslauk ning kuumuta 1 minut. Lisa ka viilutatud šampinjonid ja kuumuta paar minutit. Lase jahtuda.4. Sega seene-sibulasegu kõigepealt lahtiklopitud muna ja siis keefiriga.Lisa saadud mass kuivainetele ning sega ühtlaseks.5. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja vormi 15 cm läbimõõduga kettaks, pane plaadile (võid ka otse plaadil vormida). Lõika tainapäts jahuse noaga kaheksaks sektoriks, just nagu lõikaks torti lahti. Määri pealt piimaga ning puista üle Parmesani või päevalilleseemnete või mõlemaga.6. Küpseta 175 °C-ni eelsoojendatud ahju keskosas 25–30 minutit.Kogustest valmib 1 sai (8 viilu)

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee