Kasutajate retseptid
6. mai 2005, 05:25

hõrk juustupirukas

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Taigna jaoks:1-2 klaasi jahu.
100 gr võid,
küpsetusmargariini,
5 sl külma vett, veidi soola,suhkrut;
täidise jaoks:150 gr sinki,
200 gr juustu,2 muna, 200 gr rõõska koort;

Valmistamine
Jahu sõelutakse kaussi,seatakse soola ja suhkruga,sellele pannakse võitükikesed ja murendatakse sõrmede abil. lisatakse vesi ja segatakse kiiresti ühtlane taigen,see surutakse kokku ja pannakse kilega kaetuna vähemalt pooleks tunniks külmikusse. Taigen surutakse (või rullitakse)õhukeselt vormi põhjale nii et jääksid ka ääred. täidiseks- sink lõigatakse ribadeks või kuubikuteks ,juust riivitakse,munad segatakse koorega,ja segu maitsestatakse(näiteks paprikapulbriga või musta pipraga) Taignale pannakse esmalt sink ,seejärel riivjuust ja peale valatakse muna-kooresegu. Pirukas küpseb 180 kr juures umbes 30 minutit. Retsept pärineb aastatetagusest köögikalendrist, mulle tundus et sobiks emadepäevalauale , ise ei eelista magusaid küpsetisi eriti.