Küpsetised
17. veebruar 2011, 08:27

Õunastruudel vanillikastmega

Krõbedas tainas õunastruudel on hõrk ja ühtlasi ka kodune magustoit, mis sobib kindlasti jõululauale. Kui soovid kogeda uut maitset, lisa struudlisse koos õuntega Aura sinihallitusjuustu.

Kogus: kuuele

Koostisosad
7 tk Kooritud ja puhastatud õun (näit. Granny Smith)
2 tk Sidrun (mahl ja koor)
2 dl Rosinad
80 g Suhkur
120 g Valio Meiereivõi
6 lehte Filotainas
70 g Pistaatsiapähklid
Kaneel (jahvatatud)
200 g saiapuru
VANILJEKASTE
3 tk Munakollane
8 sl Suhkur
2 tk vaniljekaun
2 dl Valio Alma vahukoor

Valmistamine
Leota rosinaid u 10 minutit ja nõruta. Sega kausis rosinad, peenekshakitud pähklid, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, hakitud õunad, suhkur ja kaneel. Laota tainalehed lauale, pintselda neid sulavõiga ja puista kihtide vahele võis praetud saiapuru. Laota täidis taignale, rulli kokku ja küpseta 180kraadises ahjus u 40 min.
Lõika vanillikaunad pikuti pooleks ja kuumuta pooli vahukoores kuni u 80-kraadise kuumuse saavutamiseni. Vahusta samal ajal munakollased suhkruga ja vala kuum koor osade kaupa ning pidevalt segades munasuhkrusegu hulka. Tõsta segu tagasi pliidile ja kuumuta madalal kuumusel kuni kaste on paksenenud. Serveeri jahtunult.