Täidetud kõrvitsFoto: Johannes Arro
Õhtusöögi retseptid
28. november 2008, 13:51

Täidetud kõrvits

Kokasaate "Meie Annid" 19.10.2008 saate retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Väiksem kõrvits
TÄIDIS
3 tk Muna
100 g Kuuseriisikad
3 tk Pastinaak
2 tk Porgand
2 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
0.5 tk Suvikõrvits
10 tk Kirsstomatid
1 kl Pruun riis (keedetud)
1 kl Riivjuust (Saida mahe ja veidi parmesani)
kõrvitsaseemneid
õli, soola
salvei, oregano, kuivatatud aprikoose ja ploome
Riivsai
KASTE
Hapukoor või maitsestamata jogurt
maitserohelist

Valmistamine
Kõrvitsal lõika pealt kaas. Kaabi kõrvitsast lusika abil välja pehme osa ja lõika hästi õhukeselt koor ära. Valmista täidis. Haki köögiviljad ja prae pannil. Jahtunult lisa keedetud pruun riis, lahtiklopitud munad ja riivitud juustust. Võta kõrvits ja aseta ettevalmistatud küpsetusplaadile või ümmargusele ahjupannile, määri välaspoolt õliga ja hõõru ümberringi riivsaiaga. Täida kõrvitsasüvend täidisega nii, et peale jääks kuhik. Pane ahju küpsema 200-kraadisesse kuumusesse ja küpseta kuni segu on läbi kuumenenud ja ümbert meeldivalt pruunikas. Lauale anna sama küpsetusalusel ja kõrvale paku eraldi kastmekannus hakitud maitsetaimedega hapukoore või maitsestamata jogurtikastet."Meie Annid" retsepte avaldatakse ajakirjas Oma Maitse