Maitsev saiavormFoto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
3. detsember 2008, 10:48

Maitsev saiavorm

Mahlane saiavorm maitseb suurepäraselt külma piimaga. Sügisesel ajal võid valmistada saiavormi vaid õuntega, muul ajal kasuta õunu ja moosi korraga või ainult moosi, soovitatavalt pohla-õunamoosi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sai
3 -4 tk Õun
1 purk ja/või õuna-pohlamoos
1.5 dl Suhkur
Kaneel (jahvatatud)
4 tk Muna
5 dl Piim

Valmistamine
Lõika sai kuubikuteks. Määri ahjuvorm võiga ja puista põhjale saiakuubikuid. Seejärel lao õunaviilud, raputa üle suhkru ja kaneeliga. Moosi kasutamisel tõsta lusikaga kiht moosi. Lao jälle kiht saiakuubikuid ja kiht õunaviile või moosi. Jätka senikaua, kuni aineid jätkub; viimaseks kihiks peaks jääma saiakuubikud. Klopi lahti munad ja lisa hulka piim, sega segamini. Kui kasutad moosi ja vormi suhkrut ei raputanud, lisa piimale veidi suhkrut. Kui raputasid õunte peale suhkrut ja kaneeli, ära piimale suhkrut lisa. Vala piimasegu vormi ning jälgi, et selle piir jääks ülemistest saiakuubikutest 2-3 cm allapoole. Vajadusel kalla piima juurde. Raputa peale suhkrut ja kata fooliumiga, küpseta ahjus 200° juures 40 minutit. Võta veerand tundi enne valmimist foolium pealt ära, et saiakuubikud pruunistuksid.