Kohvimaius küpsistegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. juuni 2012, 10:36

Kohvimaius küpsistega

Mahedamaitselise kreemi ning krõbeda küpsisepuru vahele on peidetud vaarikad, mis lisavad sellele lihtsale magustoidule värskust ja mahlakust.

Kogus: kuuele

Koostisosad
PÕHI
70 g Või
200 g Digestive'i küpsised
VAHELE
3 dl Vaarikad (värsked või külmutatud)
KREEM
250 g Mascarpone
1 dl Tuhksuhkur
2 sl Apelsiniliköör
2 tk Želatiinilehed
1 tl või želatiinipulber +
1 sl + vesi
1 dl espresso või väga kange kohv
2 dl Vahukoor

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis või minilõikuriga peeneks puruks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kreemi jaoks sega omavahel mascarpone, tuhksuhkur ja liköör. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber kohviga ning lase 5 minutit paisuda. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega kuuma espressoga. Kohvis paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Jahuta želatiinisegu, kalla kreemi hulka ja sega ühtlaseks. Vahusta koor ning lisa ülejäänud massile. Pane pokaalidesse kihiti kreemi, vaarikaid ja küpsisepuru. Hoia külmkapis 1 tund kuni üleöö.