Kardemoni brüleekreem kõrvitsatšatnigaFoto: Valio
Kiudainerikkad toidud
28. november 2008, 09:11

Kardemoni brüleekreem kõrvitsatšatniga

Klassikalisele brüleekreemile annab maitset ja mahlakust kõrvitsa-apelsini tšatni. Maitseb hästi ja sobib pidulauale suurepäraselt!

Kogus: kuuele

Koostisosad
BRÜLEEKREEM
6 tk Munakollane
3 sl Suhkur
550 ml Valio Alma vahukoor
Kardemon
Vanillsuhkur
TŠATNI
2.5 kg Kõrvits
3 tk Apelsin
2 tk Sidrun
500 g Tume Muscovado suhkur
siidri- või veiniäädikat

Valmistamine
Brüleekreem: 
Sega omavahel kokku munakollased ja suhkur, kuumuta vanillsuhkru kardemoniga maitsestatud koort u 80kraadise kuumuseni ja jäta u 30 minutiks seisma. Soojenda uuesti koor ja vala osade kaupa munasuhkrusegu hulka. Kalla segu vormidesse, tõsta vormid küpsetusnõusse, mis on täidetud veega, küpseta u 40 min 150kraadises ahjus ja jahuta.
Tšatni:
Pane kõrvits kaussi ja raputa peale soola, kata kinni ja jäta ööpäevaks seisma, et eemalduks üleliigne vesi. Pese kõrvits külma veega ja kuivata. Aseta puhastatud ja tükeldatud kõrvits paksupõhjalisse kastrulisse, lisa kooritud ja puhastatud puuviljad ning ülejäänud ained ja kuumuta kuni keemiseni. Keeda aegajalt segades tasasel tulel umbes 40 minutit (kuni osa vedelikku aurustub). Need, kes peavad tšatniga jändamist liiga töömahukaks, võivad brüleekreemi nautida ka ilma lisanditeta.