Kasutajate retseptid
30. märts 2005, 17:55

Ananassi-besee kook

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Taigen:
200g võid
4 dl nisujahu
1 spl suhkurt
3 spl vett
Täidis:
1 purk (u.550g) ananassitükke
0,5 dl suhkrut
2 spl nisujahu
1 tl Santa Maria jahvatatud kaneeli
noaotsatäis Santa Maria jahvatatud muskaatpähklit
30 g võid või margariini
Besee:
3 munavalget
1 dl suhkrut
Kaunistuseks:
Santa Maria Deli strössleid
või nonparelle

Valmistamine
Määri koogivorm.Sega rasv,jahu,suhkur ja vesi ning lase taignal umbes 10 minutit külmkapis seista.Seejärel sega kastrulis täidise jaoks ananassitükid,suhkur,jahu,kaneel ja muskaatpähkel.Kuumuta segu madakak temperatuuril umbes 5 minutit.Lisa segule või ja lase sulada.Tõsta kastrul pliidi kõrvale ja lase jahtuda.Kata vormi põhi ja servad taignaga ja küpseta umbes 10 minutit 225 kraadi juures.Lisa seejärel täidis ja küpseta veel 10 minutit.Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning kogu aeg vahustamist jätkates lisa suhkur.Tõsta munavalgevaht lusikaga ananassitäidise peale,kaunista strösselite või nonparellidega ja küpseta seejärel kuni munavalgevaht saab kauni kuldpruuni värvuse(umbes 5-7 minutit 225 kraadi juures).Serveelrimisel võib juurde anda jäätist.