VorstipaellaFoto: Jaan Heinmaa
Vähese suhkruga toidud
20. november 2008, 11:15

Vorstipaella

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g poolsuitsuvorst või salaami
60 g Peekon
2 sl Õli
2 tk Sibul
3 tk Tomat
1 tk Punane paprika
3 küünt Küüslauk
2 kotikest (250g) Eeltöödeldud riis
6 dl Vesi
1 tk lihaleemekuubik
1 dl tomatipüree
Sool
Purustatud must pipar
200 g Herned (külmutatud)

Valmistamine
Lõika tomatid, paprika, sibulad, küüslauguküüned, vorst ja peekon tükikesteks. Pruunista vorst ja peekon õlis ning tõsta vahukulbiga ära. Lisa pannile veidi vett ja küüslaugu-sibulahake ning kuumuta segades mõned minutid. Järgmisena lisa tomati- ja paprikatükikesed ning kuumuta segades veel paar minutit. Lisa vesi, riis, pudendatud leemekuubik, tomatipüree ja maitseained ning lase tasakesi haududa 20 minutit, kuni riis on küps. Kuuma auruga eeltöödeldud ja kotikestesse pakitud riisi puhul pole pudrukskeemist vaja karta.Kui riis imab enne valmimist kogu niiskuse, lisa siiasinna kuuma vett või tomatimahla. Viimasena lisa vorst, peekon ja külmunud herned, sega hästi läbi ning lase paari minuti jooksul läbi kuumeneda.